13 Ekim 2015 Salı

AİLE BİLGELİĞİ / ROBIN SHARMA

Bir kapı kapandığında diğeri açılır. Ancak çoğu zaman kapanan kapıya öyle uzun bir süre pişmanlıkla bakarız ki bizim için açılmış olan diğer kapıyı görmeyiz. (Graham Bell)

Sıkıntılar cennetin mücevherlerini parlatmak için kullandığı elmas tozlarıdır. (Leighton)

Mutluluk belli şeyleri başardığında gelmez. Belli şeyleri düşündüğünde gelir.

Yaralarımız en nihayetinde bize bilgelik verir. Takılıp düştüğümüz taşlar ileride bize birer basamak olur. Ve yaşadığımız gerilemeler bizi güçlü olduğumuz yöne ilerletir.

Hayattaki en büyük risk, daha büyük risk almamaktır.

Kimileri kaderlerinde öyle yazıldığı için başarılı olurlar, çoğu insansa kafasına koyduğu için. (Anatole France)

Kendi koşullarının iyileşmesi için, başkalarının değişmesini bekleme. Sen önce davranıp onurlu bir yola gir. Yapılması gereken değişiklikleri sen yap.

Hedef koymak aslında, günlerinin ruh halin değil de hayatının misyonu tarafından yönlendirilmesi demektir. İnsan bir parça kağıt alıp onun üzerine hayallerini yazmak gibi basit bir hareketle moralini yükseltebilir ve kendisini çok daha iyi hissedebilir.

Ödüllendirilen davranış tekrarlanır. Bir hata iki kez yaptığın sürece bir hatadır. İlki bir öğrenme deneyimidir, büyümek için şart olandır.

Bir insanın başına gelebilecek en kötü tecrübe üretken olmayan bir yaşamın sonlarına doğru ir gün grileşmiş saçlar ve buruşmuş bir ciltle uyanıp yıllardır yalnıza kendisinin çok küçük bir kısmını kullanmış olduğunu fark etmesidir. (V.W.Burrows)

Bana bir keresinde Hollywood'daki başarısının arkasındaki sırrın filmlerin sonlarını daima en baştan yazması olduğunu söylemişti. Mükemmel bir son yaratıp, geriye doğru yazarmış.

Başkalarına üstün olmanın soylu bir tarafı yoktur. Gerçek soyluluk eski benliğinizden üstün olmanızdır. (Kızılderili atasözü)

Televizyon hep açıksa, bilgisayar oyunları devamlı çalışıyorsa ve radyo da yüksek sesle çalıyorsa, eviniz asla dış dünyanın etkilerinden uzak huzurlu bir sığınak olmayacaktır.

Doğru davranış, o an için kolay görüneni seçmek yerine kalbin ile vicdanının ahlakına ve değerlerine bağlı olarak sana söylediğini yapmaktır.

Hayatın minik patikalarından dışarıya adım bile atmıyor, ciddi riskler almıyoruz. Her gün aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri yapıyor, aynı şekilde davranıyoruz. Aldatıcı bir güvenlik bölgesinde oranın olabilecek en güvenli yer olduğuna inanarak yaşıyoruz hayatlarımızı.

Hayatınızın sonunda çok önemli olduğunu düşündüğünüz şeylerin aslında çok önemsiz olduğunu, çok önemsiz olduğunu düşündüğünüz şeylerinse en önemli şeyler olduğunu anlayacaksınız.

Yaşamın en üzücü yanı ölmek değil, hayattayken gerçek anlamda yaşayamamaktır. Hayatta gerçekten önemli olan şeyin ne kadar önemsiz şey topladığımız yada ne kadar para kazandığımız değil, yeteneklerimizden kaçını bu dünyaya bir değer katmak üzere kullanabildiğimiz olduğunu öğrendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder