30 Ekim 2015 Cuma

KEKEME ÇOCUKLAR KOROSU / TARIK TUFAN

Bir iki arkadaşın dışında hiç kimsenin haberinin olmadığı nikahlar yapılıyor. İmam nikahının kutsallığı gençlik heveslerinin türettiği sağlıksız ilişki biçimlerini gizlemeye çalışıyordu. Sonuçta genç dulların sayısı artıyordu.

Okulda tesettürlü kızlarla, İslamcı camianın genç erkekleri arasında ilginç ilişki biçimleri gelişiyordu. Birbirlerinden ders notları almaktansa,diğer öğrencilerden almayı yeğliyorlardı. Sanki onlar birbirlerine namahrem fakat diğer öğrenciler mahrem gibi davranıyorlardı. Yüz yüze gelmiyor, konuşmuyor, yardım istemiyor, bir şeyler danışmıyor, sanki yokmuş gibi davranıyorlardı.

Sınırlar yürümesini bilmeyenler içindir. Genç kız bağırıyor "İşçilere, emekçilere!Gazete alır mısınız?" İşçilerin aşkına, emekçilerin adına. Pek kimse ilgilenmiyor, genç kız vazgeçmiyor. Bir gün evde kıstıracaklar, vuracaklar seni de. Teslim ol çağrılarına ateşle karşılık vereceksin. Yığılıp kalacaksın pencere önünde. İşçiler, emekçiler toplanacaklar evinin önünde. İstiklal Marşını okuyacaklar, yuhalayacaklar cesedini. Ucuz gazetelerin üçüncü sayfalarına düşecek fotoğrafın. İyi olmuş diyecek emekçiler:"Bunlar komünist, vatanı bölecekler."

Biriktirmemek!
Yarın endişesinin bir ur gibi beynimizi işgal ettiği bir zamanda hiçbir güvencesi olmayan bir sokak adamı yarına ait kaygılarını bugünden düşünmüyordu. Hiçbir güvencesi olmayan dedim de Allah o kadar mı uzak duruyordu bu şehirden? Ya ben Allah'ı nerede kaybettim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder