7 Nisan 2016 Perşembe

ANTİK İNANÇLAR, MODERN HURAFELER / MARTIN LINGS

Evrim artık çobanların inanmadığı ama sürülerinin selameti için savunmayı sürdürdükleri bir tür dogmadır. (Paul Lemoine)

Başka dinlere karşı beslenen ilgi yada hoşgörünün tümü dğeilse ile büyük bir bölümünün karşılıklı anlayıştan çok akademik meraktan ve dine karşı "özgürlük" hurafesiyle karışık bir ilgisizlikten kaynaklandığı doğrudur.

Hristiyanların kalplerinin bir dinde sükünete kavuşabilmesi için "Rahman" sıfatının boş bir söz olmadığını ve Tanrı'nın yalnızca bir veya birkaç halkı seçmediğini bilmeleri gerekir. 

...dünyayı kanatlarıyla kazan bir kuşun uçma şansı olmadığına göre, eğer herhangi bir yolla dünyayı kazmaktan vazgeçilirse, en azından uçmaya teşebbüs ihtimali doğar. 

"İman dinlerin temelidir, fakat daha ileiryle ualşıp Tanrı'da kendini bulanlar için artık sonra erer. Burada artık kişi inanmaz, çünkü görür. Hakikati gören birisinin artık inanmaya ihtiyacı yoktur. " (Şeyh Ahmed Al Alevi)

Eğer, zekayı temsil eden din, insandan aklın ulaşamayacağı yerde dinin otoritesini kabul etmesini isterse aslında akla karşı olan hiçbir şeyi kabul etmemesini istiyor demektir.

...bir insan topluluğu ile bir başkası arasındaki geniş farkı düşünürken Tanrı'nın aynı dini biçimi bütün insanlara zorla kabul ettirmesinin tuhaf olacağını unutmamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder