12 Nisan 2016 Salı

KUŞATILMIŞ GENÇLİK / ERDAL ATABEK

YÖK başlı başına bir güvensizlik kurumu değil mi? Her üniversiteye girişte polisçe hüviyetinizin kontrol edildiği, derslerde bile aranzıda varlığını bildiğiniz polislerle her an yaşadığınız güvensizlik duygusu bizi nasıl etkiler biliyor musunuz?

"Hayranlık" da "düşmanlık" da bir toplumun yada kişinin kendi kimliğini bulamamış olmasından kaynaklanıyor.

Ezberci eğitim "konserve bilgi" verir...nakli kolaydır, biçimi bozulmaz, uzun süre dayanır. Konserve bilgilerin verildiği kafalar da zaman içinde konserve kutusu biçimini alır. İnsanın değişmesinin, düşünmesinin istenmediği toplumlar için bundan iyi eğitim yöntemi düşünülemez...İşte öyle insanı çok kolay yönetebilirsiniz.

Çalışan insanlar hayatları boyunca "emekli olabilmek" düşüncesini içlerinde bir rahatlık duygusu olarak yaşamışlardır. "Emekli olmak" onlar için sıkıcı işlerinden uzaklaşmak, şöyle gönüllerince yapmak istedikleri işleri yapabilecekleri zamanlar olarak yaşayan bir özlem olmuştur. Ama emekli oldukları zaman, durumun hiç kendi düşündükleri gibi olmadığını görmüşlerdir. Emekli olduklarında rahatlamak şöyle dursun, derinde bir rahatsızlık duygusunun büyüdüğünü görmüşlerdir: "Artık işe yaramamak"...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder