5 Nisan 2016 Salı

ADEMOĞLUNUN İLK MEZHEBİ / CEVDET SAİD

İslam'ın gerçek düşmanı Müslümanların "İslam"hakkındaki düşünceleri, daha kısa bir ifadeyle Müslümanların kafasındaki İslam mefhumudur.

Size fikren karşı olana direnmeyi kendinize mübah gördüğünüzde ona aynı eylemi yapma hakkını vermiş olursunuz.

...Kitap ve sünnetten beklediğimiz şifanın insanda bulunması gereken bazı şartlara uymaya ve tarihi gerçeklerden yararlanmaya bağlı olduğudur. 

İnsanın hayattan daha sevgili bir değeri yoksa o hayata hayat demek çok zordur. Demek ki, insanın uğrunda maruz kalacağı her türlü musibete aldırış etmeyeceği bir "yüce değeri" olması lazım.

Tebliğ öyle bir eylemdir ki, Müslümanın bu uğurda karşılaşacağı her şeye razı olması gerekir. O mümin olmak gibi bir günaha(!)razı olur. Aynı şekilde "Rabbim Allah'tır" dediği için suçlanmak istendiğinde onu seve seve kabullenir. Bu suçunu/günahını itiraf eder ve asla bundan caymaz.

Genç Müslüman kardeşlerimiz kendi nefisleri hakkında veya küçük bir cemaat hakkında kolaylıkla "küfür" hükmünü kullanabiliyorlar. Ancak aynı hükmü herhangi bir İslam ülkesindeki yönetici kadrolar veya bizzat kendi ülkesinin yönetici kadrosu hakkında açıkça kullanamamaktadır. 

Zira İslam'ın net bir şekilde ortaya konup, tebliğ edilmesi için belli güç ve şartları yakalamaya gerek yoktur, zaten İslam'ın da buna ihtiyacı yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder