7 Eylül 2015 Pazartesi

BİR KİTAP BİR BALTA / ÖMER FARUK DÖNMEZ

-Yolcuya yol lazım.
-Bu yolda galibiyet de var, mağlubiyet de. Hepsi imtihan. Rabbim galibiyet verir, gevşeyecek miyiz, şımaracak mıyız, ona bakar. Mağlubiyet verir, çözülecek miyiz, yıkılacak mıyız, ona bakar. Yol odur ki doğru vara. Has yolcu  zaferde de yürür, bozgunda da. Yolcunun en kavi yoldaşı yolun kendisidir ki ona istikamet derler.

Devlet denilen şey, insana kim olduğunu anlamasına yaramayan, fakat çalıştığı yeri bulmasını sağlayan bir kimlik vermeyi uygun buluyorsa ontolojik anlamda birçok ayrıntıyı gözardı etmeye yatkın bir mekanizma demektir. Hayatı var oluş sırrına uygun olarak düzenlemeyen bir mekanizma, eninde sonunda insanı nesneleştirmeye kalkacaktır.

Bu dünyada belli bir yaşam standardına (yani Tanrının istediği kurallara) uymanın neticesi olarak, öbür dünyada cennete gidilebilir. Bu bir sebep değil sonuçtur. Cennete gitmek için yaşayanların, bu dünyada yaşamak için yaşayanlardan bir farkı yoktur aslında. Cennetten daha üstün bir şey için yaşandığı hissi kemale erdirebilir insanı.

Bir edebi metinde bulunması gereken unsurlar! Şaibeli ve tarafgir kurulların düzenlediği ödül törenlerinde sanata dair entelektüel herzeler yumurtlamaktan başka bir şey bilmeyen aptal edebiyatçılar ve piyasanın muteber köşelerini işgal etmiş yazarcıklar uğraşsın bunlarla bayım. Anlatmak istediğimi anlatabilmiş miyim, siz ona bakın!

Tanrı kartlarını çoktan açmıştır. Ve Tanrının en büyük kozlarından biridir ölüm. Bu yüzden de şeytanın en büyük numarası ölümü unutturmaktır. Tanrı için yaşamayan, şeytan için yaşamıştır.

Biz neden hayattan kaçıp kitaplara sığınırız? Çünkü dünya sahtekarlarla doludur azizim, insanlar samimi değildir, herkes birbirini kırar, incitir. Bizim o koca koca kitapları devirmemiz iki satır samimiyet bulabilmek içindir arkadaşlar.

Nereye taşındılar? Hoşgörü mahallesi diyalog apartmanı kat iki Ilımlı /İstanbul.
Abi hangi otobüsle gidebilirim Ilımlı'ya? Olum orası yeni yerleşim, otobüs gitmiyor, dolmuşa binmen lazım.
Peki hangi dairede oturuyor bu arkadaşlar? Valla hesapta helal dairesinde fakat doğrusu şaibeler var, çünkü helal dairesi o kadar geniş değil, onca malı mülkü nasıl sığdırırlar. ...park sorunu falan yoktur, hassasiyetlerini dilediğin yere park et örneğin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder