17 Eylül 2015 Perşembe

YENİ HAÇLILAR / RAHUL MAHAJAN

ABD hükumeti bizi aldatacağı zaman bizi övmektedir maalesef bizi kolaylıkla tekrar tekrar aldatabilmektedir.

Bir yetkili "Bu insanlar biz onların ölmesini istediğimiz için öldüler" diyordu.

Albert Einstein insanlığı farklı sonuçlar bekleyerek aynı şeyi tekrar tekrar yapan varlıklar olarak tanımlamaktadır.

Uzun yıllardır çok sayıda insan demokrasinin yalnızca kişinin kendi amaçlarıyla meşgul olmada yalnız bırakılması hakkı ve her iki yılda bir oy vermek için yapılacak kısa bir seyahatten ibaret olduğunu sanıyorlardı.

Verilen zarara, aşağılamayı da ilave etmek için, bombalama nedeniyle doktorlar ve diğer eğitimli kimseler Pakistan'a kaçarken, büyük çoğunluğu kendi dillerinde bile okuma yazma bilmeyen halka gönderilen yiyecek paketlerinde bulunan antibiyotiklerin prospektüsleri İngilizce idi.

Öfke ile beslenmeksizin aşağılanma içinde bir gün bile yaşanmaz. Haydi öfkelenelim. Gereksinimimiz olan tek şey birleşik birleştirici, Amerikan öfkesini azdıracak bir Pearl Harbour'dur. (Lance Morrow)

Birçok insan içinde bulunulan durumu açıklamak için bir manyağın evinize girip aile üyelerinden birini zaten öldürmesi analojisini kullanmaktadır. Böyle bir insanla müzakere mi yaparsınız yoksa onu vurur musunuz? Bu önermenin bariz içerimi, savaş karşıtı hareketin yalnızca acil meşru müdafaanın anlam ifade ettiği bir durumda müzakere yoluna gidecek kadar aptal olduğu idi. ABD'nin eylemine daha çok uyan analoji, manyağın saldırıda ölmesi ve buna sizin verdiğiniz karşılığın, daha sonraki saldırıları gözetlemek için sürekli olarak görevde bir polis gücünüz bulunmasına rağmen o manyağın daha önce yaşamakta olduğu mahalleyi bombalayarak o şahsın varlığından bile habersiz olan birçok insanı öldürmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder