16 Eylül 2015 Çarşamba

HİÇBİR ŞEYE KATILMIYORUM / MEHMET EFE

Okumuş efendilerin bürolarını temizleyen, askere gidip sınırlarında ölen, kuyruklarda inim inim inleyerek aldıkları ekmeğin dörtte üçü vergi olan bu tadından yenmez halk, dilini ve tarihini yok ederek tepesinde amansız bir yağma rejimi kuranlara yabancılaşıp okullara göndermediği çocukları okutmaya, onların karşılarına dikmeye başlayınca, oldu gerici, aşırı tehlikeli, dini siyasete alet edici.

Duvarlarını yükselttiğiniz size verilen ücretlerden geri ödediğiniz vergilerle donatılan ve ülkenizin tüm hayati konularına hakim olan alanların hiçbirinde kendi kimliğinizle var olmazsınız. kapıcı, odacı, temizlikçi olmaktan başka var olamazsınız. Ücret alırsınız fakat hisse alamazsınız. Oy verirsiniz, iktidar olamazsınız.

Vatan neresidir?
PKK sempatizanı: "Ataların yattığı yerdir."
İhtiyar: "Vatan, ezanın okunduğu yerdir."
Sizce neresi?: "İnsanın korkmadan ve onuruyla yaşayabildiği yerdir."

250 milyonluk ülkede, nüfusun neredeyse yüzde 60'ı, sefaletin sınırında yaşıyor ama yine de herkes Amerika'da yaşamak istiyor, neden? Çünkü tüm dünyaya büyük başarıyla ihraç ettikleri imajları, Amerika'yı yaşanabilir ülkelerin birinci sırasına oturttu.

Bütün bu soylu ırkların içinde hırs ve kibirli ganimet ve zafer arayan hayvan, sarışın hayvan mutlaka pusudadır. ( Nietzsche)

Beyaz adam bize ışık getirdiğini söylüyor. Elinde mum varmış. Beyaz adam, elinde mum tutup kendisi karanlıkta olan bir insandır. Mumu gösteriyor fakat maksadı bizi kendi karanlığına çekmek. (Samoa yerlileri)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder