17 Eylül 2015 Perşembe

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ / MAHİR KAYNAK, EMİN GÜRSES

Amerika kendi ülkesinde tarım ürünleri fazla olduğu zaman çiftçiye şu kadar para al, ekme diyor. Ama burada onu yapamaz. Ne yapar? Bu bölgede bir iç savaş çıkarır ve arada bir müdahale yapar. O alan kullanılamaz.

Amerika'nın Irak müdahalesinden kazanacağı hiçbir şey yok. Ama Irak pazarını Avrupa'ya kapattı. Çünkü Irak bir pazar olmaktan çıktı. Yani diyor ki, ya benim pazarım, ya hiç kimsenin pazarı değil.

Onlar için iyi din Protestanlıktır. Yani para kazan ve ne kadar kazanırsan o kadar iyisin. Hristiyanlık inancın da bir kenarda dursun. Çünkü Protestan felsefe kapitalizmin hizmetindedir.

Birincisi Avrupa bu bölgeye girerse bana ihtiyacı kalmaz. Benimle ticarete ihtiyacı kalmaz. Ben artık dışarıdan elde ettiğim  ki senede 500 milyar doları bulan kaynakları elde edemem. İkincisi bu bölgede hakim olmamla gelişecek ekonomik yararların da hiç birisinden istifade edemem, gerilerim, önemsizleşirim. Ve halkımın hayat seviyesi radikal, köklü bir biçimde düşer. Onun için ABD açısından söylenenlerin hiç birisi doğru değildir. Sadece ekonomik bir hadisedir.

Müslüman İsrail kurmaya çalışıyorlar. Müslüman İsrail, İsrail'in yükünü hafifletecek, bölge ülkeleriyle kavgalı olacak, o görevi verenlere ise zorunlu olarak bağımlı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder