18 Eylül 2015 Cuma

VE AŞK EVLİLİĞİN ELLERİNDEN TUTTU / SENAİ DEMİRCİ

Evlilik bir başkasından mutluluk umanların değil, bir başkasını da mutlu edebilecek kadar mutlu olan kişilerin birlikteliğidir. Mutluluğu bir başkasından aşırmak için değil, bir başkasına taşırmak için bir aradasınız.

Evlilikleri güzel seyreden eşlerin aralarında fikir ayrılıkları oluşsa bile, bunu tartışırken gülüşebildiklerini, şakalaşabildiklerini kaydediyor araştırmacılar... Kendilerini ancak anlaşmayla mutlu olabileceklerine inandırmıyorlar.

Sadece sorunu tartışın. Her konuda anlaşmak zorunda değilsiniz, anlaşmayı da beklemeyin. Tartışmayı konusundan uzaklaştırıp kişiliklerin tartışması haline getirmeyin. Konu tabaklarsa bırakın tabaklarda kalsın.

Onu evlenmeye ikna ederken yaptığınız iltifatları daha çok yapmalısınız. Eşinizi önemsizleştirdiğiniz ölçüde siz de kaybedersiniz.

Kötü olan siz değilsiniz, kötü olan ilişkiniz. Yani iyi insanlar olsanız da kötü bir ilişki kurabilirsiniz.

Kadınların en çok istediği şey sözdür. Konuşulsun isterler kendileriyle. Buna göre ilk yapacağınız iş televizyonu kapatmak olsun. Koltuklarınızı birbirinize çevirin. sık sık eşinize onunla birlikte olmaktan memnun olduğunuzu söyleyin.

Kadınlar konuşurlar çünkü ne söylemek istediklerini konuşarak bulurlar. Yani sesli düşünürler. Erkekler ise söylemek istediklerini bulmak için susmayı yeğlerler.

Kimi aileler sırf nişanlılar günaha girmesin diye evliliğin resmi işlemlerini geciktirirler ama dini nikah yaptırırlar. Bir bakıma el ele tutuşma nikahıdır bu. Hem sonra el ele tutuşmaya izin verenler dini nikahın sınırlarını kendilerine göre belirleme yetkisi mi görüyorlar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder