15 Temmuz 2015 Çarşamba

ASİ RUHLAR / HALİL CİBRAN

Hakikat bizlere bu günümüzle  sevinmemizi öğreten aynı sevinci bütün insanlar için de dilememizi sağlayan gizli duygunun ta kendisidir.

Fırtınalar ve karlar çiçekleri öldürebilirler ancak çiçek tohumlarını öldüremezler.

Gelin kardeşlerim! Rahiplerin ve papazların istediği gibi değil de kendi istediğimiz gibi kulluk edelim. Çünkü Allah başkasını taklit eden bir cahil tarafından kulluk edilmeyi istemez.

Ey cesaret! İşte kılıcın, toprağa gömülmüş. Bunlar da senin çiçeklerin ey aşk alevlerin yaladığı! Bu da senin haçın, ey İsa Mesih! Onu da gecenin karanlığı sarmıştır.

Ruh çiçek gibidir, karanlık basınca yapraklarını kapatır, gecenin hayallerini solumaz.

Sessizce bekledim. İnsanlar sessizliğin anlattıklarını anlayabilselerdi, ormandaki vahşi hayvanlara değil, Tanrı'ya daha yakın olurlardı.

Yasa bir kötülüğe daha büyük bir kötülük ile karşılık vermek midir? Töre bir yanlışı daha büyük bir yanlış ile düzeltmek midir? Adalet, bir suçu daha büyük bir suç ile cezalandırmak mıdır?

Hele şu zina yapmış kadını taşlayanlar? İbadethanelerinden çıkıp gelen samimi temiz kullar mı, yoksa karanlık perdelerin arkasında her türlü çirkinliği işleyip her türlü ahlaksızlığı yapanlar mı?

Rahip...Kitabını alın elinden, elbisesini parçalayın, sakalını yolun, ona dilediğinizi yapın, sonra da dönüp avucuna bir dinar koyun hemen sizi bağışlar ve sevgiyle gülümser. Tanrısına küfredin, inançlarına dil uzatın, sonra da ona küçük bir testi şarap yada bir sepet meyve gönderin hemen size anlayış gösterir, Allah ve insanların önünde sizi temize çıkarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder