15 Temmuz 2015 Çarşamba

DEVRİMCİ İSLAM / SANCHEZ CARLOS

Cihat sonu olmayan bir mükemmelleşme çabasıdır. Hiçbir şeyin sonu, bitiş noktası yoktur. İnsanın kendini her gün yeniden keşfetmesi, fethetmesi gerekir.

Tanrı da canlı somur hatta maddesel bir deneyimdir. Tanrı soyut bir şey, zihinsel bir görü değildir. İnanalar bunu günlük hayatlarında yaşarlar, deneyimlerler. Batı ise bu gerçeği maalesef unutmuştur, yani ilahi düzenle doğal düzenin tek olduğunu birinin işleyişini bozmanın diğerini işleyişini de bozmak anlamına gelir.

Kötülük mevcuttur. Somut mutlak bir niteliği yoktur. Varlığı iş işten geçtikten sonra pişmanlıkla algılanır.

Emperyalizmin bu uzvu dev bir merdaneye benzer. Yolunun üzerindeki her şeyi yerle bir edip, insanların kültür gelenek ve inançları dümdüz ederek onları üretim tüketim kurallarına uymaya meta sistemine boyun eğmeye zorlar.

Çünkü insan hayatı sizin için reklam malzemesi olarak kullanılmadığı sürece hiçbir anlam taşımıyor.

Kesin olan bir şey varsa o da tek bir Amerikanın hayatının pek çok Müslüman ve Hristiyan Arapın hayatından daha değerli olduğu.

Teknik her şey demek değildir. Uydular, balistik füzeler, inanç ve idealle harekete geçmiş erkek ve kadınların kararlılığı karşısında mutlak üstünlüğe sahip değildirler.

Vatanı uğruna, onurlu bir dava uğruna adalet yada Tanrı'nın kanunu uğruna ölmek size iğrenç hatta aşağılık, hatta canavarca geliyor, sizi korkutan bu!

Terörizm bir fakir silahıdır ama zihinde yarattığı etki yanında tekniğin ikinci planda kalması anlamında teknolojik bir silah değildir. Bu fakirlere karşı zenginler savaşında, gücümüzün yettiği düşmanın canını yakan ve onun dengesini bozan tek silahı kullanmamasını nasıl beklersiniz?

...düzenlenmiş bir kaostan başka bir şey olmayan ve gezegeni periyodik bir kesim işlemine tabi tutan "şu yeni dünya düzenine" sokmak...

Birlik ve dolayısıyla güç öngören düzen yerine, kargaşa üzerinde hakimiyet kurmak daha kolaydır. Amerikan hegemonyası sadece kargaşa üzerine kurulabilir.

Çağdaş yabancılaşma acımasız, ona maruz kalan genellikle hangi kötülüğe kurban gittiğinin farkında olmuyor. Gerçek köleliği, cahilliğiyle doğru orantılı... Kurban saldırgan oldu ve silah altına alınan güçlerin dengesizliği ne boyutta olursa olsun toprakları çalınan, kaderleri soyulan Filistinliler saldırgan... Onların ilkel patlayıcı kemerleri sapıklıklarının işareti, öte yandan tanklar saldırı helikopterleri ise barış öğeleri, kurtarıcı araçları, yaşamın ve güvenliğin sembolleri.

Küresel hegemonya politikası, bölgesel güçlerin sonunun gelmesini, nüfus ağırlığının ve potansiyel zenginlik sağlayabilecek doğal kaynakların bölünmesini istiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder