13 Temmuz 2015 Pazartesi

DOĞMAMIŞ BİR ÇOCUĞA MEKTUP / ORIANNA FALLACI

Bir insanın bir başka insana, bir erkeğin bir kadına örneğin yada bir kadının bir erkeğe karşı duyabileceği o gizemli coşku kadar kişi özgürlüğünü tehdit eden başka bir şey yok yer yüzünde. Hiçbir bağ, zincir yada demir parmaklık böylesine kesin bir kölelik içinde tutamaz seni.

Aşk, bir kadının çocuğunu kolları arasına aldığı zaman onun ne denli yapayalnız ne denli çaresiz ne denli koruması olduğunu duyumsadığı zaman, çocuğa karşı duyduğu şeydir. Hiç değilse çaresiz ve korunmasız kaldığı sürece seni ne aşağılayabilir ne de düş kırıklığına uğratabilir.

Aile, kişileri daha iyi denetlemek, onların kurallara efsanelere bağlılıklarını daha iyi sömürmek için, bu dünyayı kim örgütlemişse onun tarafından uydurulmuş bir yalan. Yalnız olduğumuzda daha kolay başkaldırırz, başkalarıyla birlikteysek daha kolay uzlaşırız düzenle.

Düşünebilmenin acı çekmek, kafalı olmanın mutsuz olmak demek olduğunu öğrendim.

Binlerce yıldır sözcüklerinize kavramlarınıza, baskınıza zorla boyun eğdirttiniz bizi. Binlerce yıldız hiçbir zarara uğramadan gövdelerimizi kullanıyorsunuz. Binlerce yıldır susmaya zorladınız bizi ve ana olmak göreviyle kısıtladınız. Her kadında bir ana ararsınız. Her kadının size analık yapmasını istersiniz, kendi kızınızın bile. Kaslarımızın sizinkiler kadar güçlü olmadığını söylersiniz, ondan sonra pabuçlarınızı boyatmak için bile bizim emeğimizi sömürürsünüz. Beyninizin bizimkinden daha üstün olduğunu söylersiniz, sonra da eve getirdiğiniz aylığın nasıl harcanacağını saptamak için bile zekamızı sömürürsünüz. Ömrü billah çocuk kalırsınız, en ileri yaşlara değin çocuksunuzdur, yedirilip temizlenmek, öğüt verilmek, hizmet görmek, avutulmak korunmak istersiniz tüm tembelliğiniz ve zayıf yanlarınızla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder