6 Temmuz 2015 Pazartesi

RAMTHA

Tanrı, tahtına kurulmuş tüm hayatı yargılayan tek bir kişilik değildir. Tanrı hayatın bütünüdür.

Eğer O insanın yarattığı Tanrı kavramına benzeseydi, hiçbiriniz cennetin kapılarını göremezdiniz. Çünkü içinizden tek bir kişi bile insanın yarattığı bu Tanrının beklentilerine göre yaşayamaz.

İsa ne öğretti? Tanrının oğlu olduğunu....gerçekten de öyledir. Ama açıkça şunu  da söyledi, herkes Tanrı'nın çocuğudur.

Ağlamayı bırakıp neşeyle gülmek sadece bir an alır. Yargılamayı bırakıp her şeyin güzelliğini hissetmek bir anınızı alır. Varlığınızda bu duyguları yaratırken, çevrenizde herhangi bir şey değişti mi? Hayır, ama siz değiştiniz.

Yükselen dağların ve harika rüzgarların yerini yükselen binalarınız ve korku dolu bilinciniz aldı.Nasıl düşüneceğinizi neye inanacağınızı nasıl davranacağınızı ve neye benzeyeceğinizi düzenleyen bir toplum yarattınız.

Gidin öğretmenlerinizden yada dinlerinizden canınız sıkılınca yada o öğretiler sizin için artık bir anlam ifade etmeyinceye kadar öğrenin. Sonra yanıtı, ruhunuzda hissettiğiniz doğruda arayın.

Ramtha, Buda, İsa yada herhangi bir öğretmenin gösterdiği yolda değil, olduğun gibi ol. Çünkü hiçbiri sana kendi Tanrısallığını öğretemez, yalnızca kendi Tanrısallıklarınız öğretebilirler. İlerlediğin yolda doyuma ulaşmak için kim ve neysen o olmalısın.

Sen kendini istemeden sefil ve berbat bir yere gelmiş yüksek bir varlık olarak mı görüyorsun? Yüksek bir varlık mutluluğu her yerde bulur.

Tanrı da cennet de içinizde. Ama bunu çoğunuz bilmiyor. ve hala Tanrıyla ilişki kurabilmek ve aydınlanabilmek için törenler, ayinler dualar, oruçlar, meditasyonlar gibi bir takım mekanik davranış ve kurallardan geçmek zorunda olduğunuzu sanıyorsunuz.

Biliyor musun, burada en son ıstırap açlıktı ve herkes açlık çekiyordu. İnsanlar binbir güçlükle bir somun ekmek bir parça peynir ve ekşimiş şarap için para kazanmaya çalışıyordu. Şimdi insanlara baktığında bu kez de şişmanlıkla savaştıklarını görüyorsun.  Ve insanlar şimdi yeniden aç kalabilmek için mücadele ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder