4 Temmuz 2015 Cumartesi

TANRI İLE DOSTLUK / NEALE DONALD WALSCH

Aklın karışması bilgeliğe giden ilk adımdır. Tüm yanıtları bildiğini sanmaz aptalcadır.

Bir dost kendisine zorla bir şeyler kabul ettirilemeyen kişidir. Diğer herkes tanıdıktır.

İnsanlar seni kötü olarak gördüklerinde değişmeni istemezler, çünkü senin hakkında haklı çıkmaya devam etmek isterler. Bu da kendilerine nasıl davranmanı umuyorlarsa, o biçimde davrandığını doğrulamalarını sağlar. İnsanlar seni iyi olarak gördüklerinde de değişmeni istemezler, çünkü sırtlarını sana dayamaya devam edebilmek isterler. Bu da onlara nasıl davranmanı beklediklerini haklı duruma getirmelerine yardımcı olur.

Ne kazandığın başarılarda takıl, ne de hatalarında ısrar et. Bunların yerine tekrar başla, şimdinin her değerli anında yeniden başla.

Eğer Tanrı’nın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını bilirsem o zaman ihtiyacım olduğunu düşünmem.
Tanrı sizin ödediğiniz bedelle ilgilenmez. Tanrı sizin ilerlemenizle ilgilenir. Hedef farkındalıktır, ödül veya ceza vermek değil.

İnsanlar binlerce yıldır Tanrı hakkında kendi düşüncelerini üretmekte ve sonradan beni öyle görmekteler. Bu nedenle Tanrı hakkındaki en büyük sır şudur. Beni nasıl görüyorsanız size öyle görünürüm.

Bir sorunun üzerinde düşünmek yerine o sorunla birlikte olduğunda en büyük anlayış gelir, çünkü düşünme yaratıcı bir yöntemdir ve olmak bir farkındalık durumudur. Düşünmek yaratmanın en yavaş yöntemidir.
Dahi sizi hepinizin unutmuş olduğu şeyi hatırlatandır.

Pişmanlık gerçek sen hakkındaki en yüksek düşünceni ifade etmediğini bildirmendir. Suçluluk bir daha böyle davranmanın sana yakışmayacağına karar vermendir.

Hayatta hiçbir şey şans eseri olmaz, hiçbir şey. Hiçbir şey sana gerçeği bulma fırsatı tanımadan ve sürekli bir yarar sağlamadan yer almaz. Her anın mükemmelliğini göremeyebilirsin ama bunun için gereken zaman da daha az mükemmel değildir.

Şükranlarınızı belirttiğinizde tüm iyi şeyleri elde etmenizi sağlayacak kadar sevgi dolu bir Tanrıyım.

İnsanlar Tanrının hiç espri yapmadığını gülmediğini ve herkesin Tanrı karşısında çok kutsal bir tavır sergilemesi gerektiğini düşünüyorlar. Keşke hepiniz biraz rahatlayabilseydiniz.

Eğer kendinin yalnız olduğunu hayal ediyorsan yapabileceğin şey Bana gelmektir. Ruhunun derinliklerinde Bana gel. Kalbinde benimle konuş. Zihninde benimle yoldaşlık et. Seninle olacağım ve sen bunu bileceksin.
Tanrıya giden binlerce yol vardır ve her biri de sizleri oraya götürür.

Hiçbir ulus en büyük değildir. Tek bir gerçek din yoktur.

Bir şey hakkında bir önseziye kapılıp da onu görmezden geldiğiniz her sefer Beni aşağı çekersiniz. Olumsuz duygulara son verecek yada bir an anlaşmazlığı kesecek bir yol görüp de onu görmezden geldiğiniz her sefer Beni aşağı çekersiniz. Bir yabancının gülümsemesine karşılık vermediğiniz geceleyin muhteşem gökyüzünün altında yürüyüp de bakmadığınız bir çiçek bahçesinin yanından geçip de güzelliğini görmediğiniz her seferde Beni aşağı çekersiniz.

Hayatta kalmak için hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Yaşamınızı devam ettirmeniz garanti altındadır. Siz hep vardınız, şimdi de varsınız ve hep olacaksınız.

Her gün birkaç dakikanı Benimle olan deneyimini kucaklamak için ayır. Bunu şimdi yap, yapmak zorunda olmadığında yap, yaşam koşullarının buna ihtiyacı yokmuş gibi göründüğü zaman yap. Şimdi zaman yokmuş gibi geldiği zaman yap.şimdi kendini yalnız hissetmediğin sırada yap, böylece yalnız olduğunda yalnız olmadığını bileceksin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder