4 Temmuz 2015 Cumartesi

TEHLİKELİ MASALLAR /AHMET ALTAN

Bir kadınla erkeğin aynı zamanda kendi ruhlarının kırk gömleğinden sıyrılıp soyunmaları imkansız denecek kadar zordu. Birinden biri öbürünün karşısında giyinik kalıp yılanlaşıyor ve karşısındakini sokuyordu, bir yılan yada bir kurban olmaktan birini seçmek zorunda kalıyordu insanlar.

Kadınlardaki dürüstlüğün içinde nasıl bir ihanet ve vahşet sakladığını bilecek kadar deneyimliydim, dürüst kadınlar özel bir cinsti ve dürüstlüklerini bir bıçak gibi kullanıyorlardı.

Dürüstlüğün, sevgilinin, canını acıtmaktan başka nasıl bir yararı var bu durumda?

Bence insanların en ilginç fikirleri aslında söylemeyip kendilerine sakladıkları fikirleridir. Çocuklar ise hiçbir düşüncelerini kendilerine saklamazlar hemen söylerler onun için onlarla konuşurken daima ilgnç şeyler duyabilirsiniz.

Aşkın cinayete yakın olduğunu fark etmek korkutuyordu beni, kırılmış bir umut yıkılmış bir hayal aşktan bir katil yaratmaya yetiyordu.

En korkunç gerçekler, söylenmeye değmeyecek kadar basit olan bildik gerçeklerdi.

Başkalarının en yii gizlenen sırlarına bile ulaşmanın daima bir yolu bulunurdu ama insanın kendi sırlarına erişmesi neredeyse imkansızdı ve yazarlık bu imkansızı yaşamaktı.

Kadınların erkeklerden en çok şefkat beklediklerini ama en çok da şefkatten sıkıldıklarını kendi deneyimlerimle biliyordum.

Niye mutsuz olduklarını ise söylemezlerdi, mutsuzluklarının nedenini siz keşfetmek zorundaydınız. Bunu keşfedemezseniz biraz daha düşmanlaşırlardı, bu düşmanlık gerçek değildi, yalnızca mutsuzluklarının üstünü örtmeye çalıştıkları yakıcı bir örtüydü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder