6 Temmuz 2015 Pazartesi

EVET AMA BİR LOKOMOTİF BUNU YAPABİLİR Mİ BAKALIM? / WOODY ALLEN

Bildiğimiz gibi dünyanın en gelişmiş bilgisayarının beyni bir karıncanın beyni kadar sofistike değildir. Burada karınca yerine akrabalarımızın büyük bir çoğunluğunu da örnek verebiliriz ama neyse zaten onlara da aile düğünleri ve bazı özel durumlar zorunda katlanmak zorunda değiliz.

2000 yılından sonra böyle giderse…petrol de azalıp karneye bağlanacak, her arabaya ancak birkaç cm geriye gitmeye yetecek kadar benzin verilecek. Biz ise bu sorunlarla yüzleşmek yerin seks, uyuşturucular gibi kaçış yollarına eğilim gösteriyoruz.

Hiç kimse bize sevmeyi öğretmedi. Ruhsal inanç yokluğu çekiyoruz. Evrenin ortasında acı çekmeye bırakılmış gibiyiz.

Modern biyoloji: Vücut nasıl davranır, genellikle nerelerde bulunur? Bu arada insan kanı incelenir ve neden onun bir insanın damarlarında dolaşabilecek en iyi madde olduğu tartışılır. Burada bir kurbağa kesilir ve sindirim sistemi insanınkiyle karşılaştırılır. Bundan önce kurbağanın bir güzel salçalandığını belirtmeye gerek yok galiba!

Hızlı okuma: Bu kurs süresince okuma hızı gittikçe artar ve kurs sonunda öğrencilerden Karamazov Kardeşleri on beş dakikada okumaları istenir. Burada yöntem, bir sayfayı önce taramak ve zamirler dışında her şeyi atmaktır. Daha sonra zamirler de atılır. Öğrenciler uyur. Kurbağalar incelenir, bahar gelir, insanlar evlenir ve ölürler. Pinkerton geri dönmez.

Düşünüyorum öyleyse varım diyen Kartezyen vecizesi şu biçimde daha iyi özetlenebilirdi. Heey şuradaki saksafonlu kadın Edna değil mi? öyleyse bir özü yada bir düşünceyi bilmek için ondan şüphe etmeliyiz, böylece ondan şüphe ederek son durumunda içerdiği özelliklere ulaşırız ki, bu özellikler şeyin kendisi içindedirler yada bazı şeylerdirler yada hiçbir şey değildirler. Bu durum bu kadar açık olduğuna göre şimdilik epistemolojiyi bir kenara bırakalım.

Evren tanrının zihninde var olan yalnızca sonsuz bir düşüncedir ve bu da insanı rahatsız eder. Özellikle yeni aldığınız bir evin  parasını peşin ödediyseniz.


Oruç tutmanın büyük bir aptallık olduğunu belirtmektedir. Özellikle de boş mideyle. İnsan kendi kendini mutlu edemez, acı tanrının isteğiyle oluşur, hele kıçımıza tekmeyi indirdiği zaman. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder