12 Temmuz 2015 Pazar

MARTIN LUTHER KING

Ancak başkalarına acı çektirmek yerine dünya yüzünde acıya son verebilmek için kendileri acı çekmeye razı olan yürekli insanların çabası sonunda yaratılacaktır bu dünya.

Bütün insanların özgür olması için kişisel isteklerinden fedakarlık yapacaksın. Barışçı direnme hareketinin Birmingham da zafer peşinde koşmadığını, adalet ve uzlaşma sağlamak amacında olduğunu her zaman hatırlayacaksın.

Onlara hiçbir silaha, tek bir çöpe dahi ihtiyacımız olmadığını anlatmaya çalışıyorduk: bizim silahımız her çeşit silahtan güçlüydü. Bu silah haklı olduğumuza olan inancımızdı.

Eğer kişinin vicdanı insanların yaptığı yasanın Tanrının yasalarını çiğnediğini söylüyorsa, o kişi o yasaya karşı çıkmalıydı.

Toplum adaletsiz yasalar yapmışsa iyi insan için en uygun yer hapishaneydi.

Köle olmaktansa mezarıma gömülür, Tanrıma kavuşarak kurtulurum.

Bir din bir yandan insanların ruhlarını yüceltme çabasında olduğunu ileri sürer fakat diğer yandan ruhun yaşantısını derinden yaralayan toplumsal ve iktisadi koşullarla ilgilenmezse o din ölüm döşeğinde can çekişmektedir.

Martin'e göre eğitimin tek amacı kişiye belirli bir işin nasıl yapılacağını veya belirli bir meslekte nasıl başarıya ulaşacağını öğretmek değildir. Eğitimin yönelmesi gereken gerçek hedef, bireye bilimsel ve mantıklı düşünme yeteneği kazandırmak, doğruyu yanlıştan, gerçeği efsaneden ayırabilmesini sağlamak olmalıdır.

Anne seni severim, ama özgür değilim ben. Çünkü senin kuşağın haksızlıklara karşı sesini yükseltmedi hiç. Oysa ben çocuklarımın özgür olmasını isterim. Onun için çıkmayacağım hapisten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder