11 Temmuz 2015 Cumartesi

SANIK / YILMAZ GÜNEY

En önemsiz görünen konularda bile getirilen anti demokratik önlemler ve kısıtlamalar karşısında amansız bir yırtıcılıkla mücadele etmeli ve kitleleri bu mücadelenin gerekliliğine inandırmalıdır. Çünkü önemsiz görünen bu önlemlerle burjuvazi, halkı alıştıra alıştıra tepkilere yol açmadan, adım adım köleleştirme amacı gütmektedir.

Lisedeydi. Bir toprak ağasının oğlu bir arkadaş topluluğuna ırgat kızları nasıl becerdiğini anlatıyordu övünerek. Ansızın saldırmıştı, altına almış, ezmişti çocuğu zor almışlardı elinden. "Sana ne elin kızlarından" diyorlardı "anan mı, bacın mı, akraban mı?"

Kısa vadede büyük karlar peşinde koşmak zorundadır o. Bu yüzden kitle hareketleri, grevler, boykotlar, işgaller, halkın uyanışı işine gelmeyecektir. Çünkü kitle hareketleri, işsizlik, hayat pahalılığı, kaçınılmaz olarak kapitalist sömürüyle uzlaşamaz sınıf ve tabakaları devrimin gerekliliğine inandıracaktır. Peki ne yapacaktır sermaye? Baskıya ve zulme başvuracaktır. Kendine en uygun siyasi sisteme başvuracaktır. Bunun adı faşizmdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder