9 Temmuz 2015 Perşembe

TANRI İLE BİRLİK / NEALE DONALD WALSCH

Daha fazla yaşam deneyimlemenin yolu daha fazla ölüm deneyimlemektir. Ölümün yaşamda yalnızca bir defa olan bir şey olmasına izin vermeyin. Yaşamınızın her anını ölüm olarak deneyimleyin, çünkü o zaman ölümü gerçekte yalnızca bir deneyimin sona erip bir başka deneyimin başladığı an olarak tanımlamaya başlayacaksınız.

Siz Bana sahip çıkıyorsunuz ve bunu şiddetle, vahşice yapıyorsunuz, çünkü eğer Bana sahip çıkarsanız, istediğiniz her şeye Benim adıma sahip çıkabilirsiniz. Hatta işi böyle bir olaya kutsal savaş adını vermeye kadar götürdünüz ve başkalarının bedenlerinde yaralar açarken kendi ruhlarınızdaki yaraları kapatmaya çalıştınız.

Peki kendinizi neden bağışlayamadınız? Çünkü Benim sizi bağışlayacağımı düşünmezsiniz.

Ustalığa giden yolculuğa çıktığınızda herkes sizin çocuklarınızdır ve her ülke sizin evinizdir.

Dinginlikte gerçek varlığınızı bulacaksınız. Sessizlikte ruhunuzun solumasını ve Tanrı'nın soluğunu duyacaksınız. Beni dinginlikte bulacaksınız.

Evrenin belli bir sonuca gereksinimi yoktur. Evrenin kendisi sonuçtur.

Sevgi ölçülebilir bir şey değil. Kişi farklı biçimlerde sevebilir fakat farklı derecelerde sevemez.

Tüm dünyasal bağlılıklarınız, aslında sizin ahiret dediğiniz yerde yada gelecekteki herhangi bir başka yaşamda deneyimlenebilir, onun için ölmekle hiçbir şey yitirmemiş olduğunuzu görürsünüz.

Korkusuz yaşamanın yolu en çok korktuğunuz sonuç olan ölüm de dahil yaşamdaki her sonucun mükemmel olduğunu bilmektir.

Eğer ilk denemede bir gol atarsan bu kesinlikle sizi mutlu edebilir. Ama eğer her defasında gol atarsanız kısa bir süre sonra bunun verdiği heyecanı yitirirsiniz. Bu sizin için hiçbir anlam taşımayacaktır. Maçta sadece goller olacaktır ve bu golleri anlamsızlaştıracaktır.

Eğer içeri dönmezseniz, dışarı dönersiniz.

Eğer bir şeyle uzun bir süre iç içe olursanız bir noktada kendim diye bir şeyin yok olduğunu görürsünüz. Ayrı bir varlık olduğunuz inancı yavaş yavaş yok olur. Uzun bir süre boyunca birlikte olan kişiler kendi bireysel kimliklerini yitirmeye başlarlar.

Soluduğumuz havaya bile gereksiniminiz yok. Bunun öldüğünüz an farkına varacaksınız. Hava yalnızca bedeninizin gereksinim duyduğu bir şeydir ve siz bedeniniz değilsiniz.

Elinizde herhangi bir şeyden ne kadar azı olursa olsun her zaman daha azına sahip birilerini bulun ve onlara sizin olan bolluktan verin.

Kendinize ne yiyeceğiz, ne içeceğiz diye sorup durmayın. Havadaki kuşlara bakın. Onlar ne ekiyorlar, ne biçiyorlar ne de ambarları dolduruyorlar ama besleniyorlar.

Siz hiçbir zaman bir saniye önce olduğunuz kişi değilsiniz. Ve ben sizi asla öyle görmeyeceğim, sizi şimdi olmayı seçtiğiniz kişi olarak göreceğim.

Bilmemek bilmeye götürür, her şeyi bilmekse hiçbir şeyi bilmemeye götürür.

Mutluluk bir karardır, bir deneyim değildir. Mutlu olmanız için gerektiğiniz düşündüğünüz şey olmadan mutlu olmaya karar verebilirsiniz ve mutlu olursunuz.

Bir kez içindeki Yaratıcıyla buluştuğunda kendini yalnız hissetmekten kurtulmak için kendi dışınızdaki hiçbir şeye gereksinim duymayacaksınız.

Herkeste Tanrıyı görün ve herkesin kendilerindeki Tanrıyı görmesine yardım edin.

Ruhsallık ille de bir mağara bulmak ve sonsuza kadar saklanmak anlamına gelmez. Dünyanızda olun ama ona ait olmayın.

Dünyanın gerçekte kim olduğunuzu deneyimlemeniz için bir alan olarak yaratıldığını anımsayın.

Dünyadaki hiçbir şey gerçek değil. Her şeyin anlamı benim ona verdiğim anlam.

Cehennem diye bir yer yoktur. Cehennem yaşanılan bir durumdur. Cehennem Tanrıdan ayrılma deneyimidir. Cehennem sonsuz kadar benliğini bulmaya çalışmaktır. Cennet gerçek benliğin bilinmesidir.

Sevgi belirli koşulların bir sonucu olarak ortaya çıkmaz. Belirli koşullar sevginin bir sonu olarak ortaya çıkar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder